3 μυστικά  για μην κρυσταλλώνει η ζάχαρη

3 μυστικά για μην κρυσταλλώνει η ζάχαρη

Η ζάχαρη εκτός από τη γλυκιά της γεύση, αποτελεί και ένα σημαντικό «καύσιμο», που παρέχει ενέργεια στον οργανισμό μας.

Η ζάχαρη και ο καφές δεν λείπουν πότε από το ντουλαπάκι της κουζίνας μας. Τι συμβαίνει όμως όταν τόσο η λευκή όσο η καστανή ζάχαρη άρχουν να σχηματίζουν σκληρά κομμάτια, σαν μικρές πέτρες, κοινώς να σβολιάζουν;
Όσο καλά και να κλείνουμε τα δοχεία, η λίγη υγρασία που περνάει μέσα κάνει τη ζάχαρη να κρυσταλλώνει.

Τι μπορούμε να κάνουμε:

Λευκό ψωμί

Τοποθετήστε την λευκή ζάχαρη σε ένα δοχείο με αεροστεγές καπάκι, καθώς θα βοηθήσει στην απορρόφηση της υγρασίας. Μην ξεχνάτε να αλλάζετε συχνά το ψωμί, καθώς τείνει να πιάνει μούχλα με την πάροδο του χρόνου.

Εσπεριδοειδή

Η λευκή ζάχαρη σβολιάζει εξαιτίας της υπερβολικής υγρασίας, ενώ η μαύρη ζάχαρη γίνεται πιο σκληρή όταν εκτίθεται στον αέρα που την στεγνώνει. Η υγρασία από τα φρούτα βοηθά να μαλακώσει τη ζάχαρη και να αποφευχθεί η συσσώρευση.

Λευκό ρύζι

Το απλό λευκό ρύζι βοηθά στην απορρόφηση της υγρασίας. Βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού ρύζι μέσα σε ένα τούλι και βάλτε το απευθείας στο κάτω μέρος του βάζου με τη ζάχαρη. Αντικαταστήστε κάθε δύο μήνες.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση