Αυτά είναι τα λάθη που μπορούν να καταστρέψουν τα brownies

Αυτά είναι τα λάθη που μπορούν να καταστρέψουν τα brownies

Ζουμερό και τόσο σοκολατένιο, το brownie είναι ένα γλυκό που έχει αγαπηθεί με πάθος από μικρούς και μεγάλους. Μαζί με μια μπάλα παγωτό είναι το τέλειο επιδόρπιο, ενώ σκέτο κομμένο σε πιο μικρό κομμάτι είναι τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ.

Παρόλα αυτά οι περισσότεροι που επιχειρούν να φτιάξουν brownies κάνουν μερικά λάθη με αποτέλεσμα το γλυκό τους να μην είναι αυτό που περίμεναν.

Ποια είναι αυτά:

Βάζετε πολύ αλεύρι

Αν το παρακάνετε με το αλεύρι, τα brownies θα γίνουν στεγνά. Θα πρέπει να μετράτε τα υλικά σας με ζυγαριά κουζίνας, ακολουθώντας πιστά τις αναλογίες των συνταγών. Εάν πάλι δεν διαθέτετε ζυγαριά, προμηθευτείτε ειδικές μεζούρες σε διαφορετικά μεγέθη. Είναι σημαντικό να μη γεμίζετε τις μεζούρες πάνω από το χείλος τους και να ισιώνετε την επιφάνεια τους με το πίσω μέρος της λάμας ενός μαχαιριού για να παίρνετε ακριβώς τη ζητούμενη ποσότητα.

Παραψήνετε τα brownies

Τα brownies, για να είναι σωστά ψημένα, θα πρέπει να διατηρούν λίγη από την υγρασία τους.

Βάζετε πολύ κακάο στο μείγμα

Η προσθήκη περισσότερου κακάο από ότι ζητάει η αρχική συνταγή, θα επηρεάσει αρνητικά τη γεύση τους.

Προσθέτετε πολλά αυγά

Αν νομίζετε ότι προσθέτοντας περισσότερα αυγά θα έχετε μεγαλύτερη ποσότητα brownies, κάνετε λάθος. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι τα αυγά σας να έχουν έντονη γεύση αλλά και μυρωδιά αυγού.

Δεν βάζετε αρκετή ζάχαρη

Όταν δεν ακολουθείτε πιστά τη συνταγή και βάζετε λιγότερη ζάχαρη, τα brownies δεν θα φουσκώσουν σωστά και θα έχουν πικρή γεύση.

Βάζετε αρκετή λιπαρή ουσία

Όταν ενσωματώνετε περισσότερη λιπαρή ουσία στο μείγμα από όση χρειάζεται -είτε πρόκειται για βούτυρο είτε για ελαιόλαδο-, τα brownies θα γίνουν εξαιρετικά λιπαρά στην υφή και θα θυμίζουν περισσότερο σοκολατάκια.

Βάζετε μόνο κρόκους αυγών

Ένα ακόμη λάθος σχετικά με τα αυγά στο μείγμα, είναι να χρησιμοποιείτε μόνο κρόκους και όχι ασπράδια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα brownies να γίνουν στεγνά και να θρυμματίζονται εύκολα.

Τα κόβετε νωρίτερα από όσο πρέπει

Εάν κόψετε τα brownies όσο είναι καυτά από τον φούρνο, τότε αποκλείεται να βγάλετε και να σερβίρετε τα κομμάτια που θέλετε. Για να έχετε τα τέλεια κομμάτια θα πρέπει να περιμένετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση