Το Black Fruit Cake είναι αναπόσπαστο μέρος της κουζίνας της Καραϊβικής στις εορταστικές περιόδους, ειδικά γύρω στα Χριστούγεννα.
Είναι ένα μοναδικό επιδόρπιο γεμάτο με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, ζεστά μπαχαρικά και σιρόπι καμένης ζάχαρης – δίνοντάς του μια πλούσια και πικρή γεύση σοκολάτας και ένα τυπικό βαθύ μαύρο χρώμα.
Αν και το κέικ έχει πολλές παραλλαγές όσον αφορά τα υλικά, το ρούμι είναι πάντα υποχρεωτικό.
Το κέικ μαύρων φρούτων έχει ρίζες σε όλη την Καραϊβική, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, όταν οι Άγγλοι άποικοι έφεραν την παράδοσή τους στην αγγλική πουτίγκα, η οποία τροποποιήθηκε από τους σκλάβους και τους απογόνους τους σε ένα ντελικάτο κέικ με ρούμι με τα χρόνια.
Οι προτιμήσεις είναι ποικίλες – σε κάποιους αρέσει το υγρό, σε άλλους αρέσει πιο στεγνό και ξηρό, αλλά ανεξάρτητα από την υφή, είναι βασικό γλυκό στις περισσότερες γιορτές της Καραϊβικής.
No comments yet.