Blackout Cake: Το κέικ μαύρης σοκολάτας από το Μπρούκλιν που έγινε διάσημο το 1940

Blackout Cake: Το κέικ μαύρης σοκολάτας από το Μπρούκλιν που έγινε διάσημο το 1940

Το Blackout cake ή Brooklyn Blackout cake είναι ένα παραδοσιακό αμερικανικό κέικ σοκολάτας που προέρχεται από την αλυσίδα αρτοποιείων Ebinger’s Bakery του Μπρούκλιν, όπου παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1942.

Αυτό το πλούσιο, σκούρο κέικ με παντεσπάνι είναι γεμάτο με πηχτή κρέμα σοκολάτας που μοιάζει με πουτίγκα και ολοκληρώνεται με ψίχουλα σοκολατένιου κέικ.

Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για το κέικ περιλαμβάνουν συνήθως μαύρη σοκολάτα, σκόνη εσπρέσο, αλεύρι, σκόνη κακάο, σόδα και σκόνη ψησίματος, βούτυρο, αλάτι, ζάχαρη, αυγά και γάλα.

Αφού ετοιμαστεί, το κέικ συχνά διακοσμείται με βουτυρόκρεμα, αλλά είναι εντελώς προαιρετικό. Αποτελούταν από τρεις στρώσεις από πολύ υγρό, τρυφερό σάντουιτς με κέικ διαβόλου.

Μια πλούσια πουτίγκα σοκολάτας και ντυμμένη με ένα γλάσο σε στιλ γκανάζ μαύρης σοκολάτας, ο Ebinger’s ονόμασε για πρώτη φορά το επιδόρπιο απλώς «κέικ φοντάν σοκολάτας».

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο στρατός άρχισε να πραγματοποιεί ελεγχόμενες διακοπές ρεύματος κατά μήκος της προκυμαίας του Μπρούκλιν, επιτρέποντας στα θωρηκτά να εγκαταλείψουν το ναυπηγείο του Μπρούκλιν, χωρίς να εντοπιστούν.

Ειδοποιήσεις για αυτά τα «τρυπάνια συσκότισης» αναρτήθηκαν σε όλο τον δήμο, ωθώντας τους Brooklynites να ξαναβαφτίσουν το αγαπημένο κέικ με σκούρα τρίμματα.

Η σκοτεινή οπτική του εμφάνιση είναι ένα νεύμα για τα υποχρεωτικά μπλακ άουτ που συνέβησαν εκείνη την εποχή (Β ‘Παγκόσμιος Πόλεμος) προκειμένου να προστατεύσει το Ναυτικό του Μπρούκλιν.

Μετά τον πόλεμο, το όνομα παρέμεινε για ένα κέικ πολύ μαύρης σοκολάτας και έγινε κοινό σε όλη την αμερικανική μεσοδυτική περιοχή.

Η ποικιλία του Ebinger ήταν πολύ δημοφιλής και έγινε μια signature προσφορά, δημοφιλής στους κατοίκους του Μπρούκλιν, μέχρι που έκλεισε η αλυσίδα με περισσότερες από πενήντα τοποθεσίες το 1972.

Όταν έκλεισε το αρτοποιείο, εξαφανίστηκε και η αυθεντική συνταγή του Ebinger’s Brooklyn Blackout Cake.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.8 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση