Colomba di Pasqua: Το παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό της Ιταλίας

Colomba di Pasqua: Το παραδοσιακό πασχαλινό γλυκό της Ιταλίας

Αυτό το Πάσχα μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε συνταγές από όλον τον κόσμο! Ένα γλυκό που αξίζει να παρασκευάζουμε είναι το colomba di Pasqua.

Το Colomba pasquale ή το colomba di Pasqua είναι ένα ιταλικό παραδοσιακό Πασχαλινό ψωμί. Είναι ένας συνδυασμός των δύο γνωστών ιταλικών χριστουγεννιάτικων επιδορπίων, panettone και pandoro.

Η ζύμη για το colomba παρασκευάζεται με παρόμοιο τρόπο με το panettone, με αλεύρι, αυγά, ζάχαρη, φυσική μαγιά και βούτυρο.

Το Colomba di Pasqua, πήρε το όνομά του από το σχήμα του που – υποτίθεται ότι – αναπαριστά ένα περιστέρι και θυμίζει τσουρέκι με άσπρο γλάσο.

Το συναντάμε και στην Κέρκυρα ως Κολομπίνα, είτε σε σχήμα περιστεριού είτε σε κουλούρα!

Όπως και αν το προτιμάτε είναι μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή που αξίζει να δοκιμάσετε φέτος.

 

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση