Οι λαχταριστές πίτες κρέμας είναι ένα από τα πιο διάσημα αμερικανικά επιδόρπια. Ακομπλεξάριστα και δροσιστικά, φτιάχνονται συνήθως με τραγανή κρούστα από το κάτω μέρος και μια πλούσια, κρεμώδη γέμιση, όλα με άφθονες ποσότητες σαντιγί.
Δεν είναι ξεκάθαρο πότε και πού δημιουργήθηκε η πρώτη κρεμόπιτα (cream pie), αλλά τον 19ο αιώνα άρχισαν να εμφανίζονται στα πιο αξιόλογα βιβλία μαγειρικής εκείνης της εποχής. Αρχικά, η κρούστα γινόταν με ένα βασικό αλεύρι και μείγμα λαρδιού ή βουτύρου, δημιουργώντας μια flaky βάση για την παρακμιακή γέμιση.
Σήμερα, ο πάτος φτιάχνεται επίσης συνήθως με θρυμματισμένα ή θρυμματισμένα μπισκότα και κράκερ Graham. Κυρίως, η γέμιση για τις κρεμόπιτες ήταν μόνο με βάση τη βανίλια. Ήταν μια κρέμα ή μια κρέμα σαν πουτίγκα, παχύρρευστη και πλούσια, που δημιουργήθηκε με κρόκους αυγών και βανίλια.
Αν και η ανεπαίσθητη κρέμα βανίλιας εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη γεύση, πολλές άλλες ποικιλίες, κυρίως σοκολάτα, έχουν εισαχθεί για να γίνουν οι νέες αγαπημένες της Αμερικής. Η μόκα, η καραμέλα, η καραμέλα και το φυστικοβούτυρο είναι μόνο μερικές από τις πιο διάσημες ποικιλίες.
Ωστόσο, η πίτα με κρέμα καρύδας και η πίτα με κρέμα μπανάνας είναι ίσως τα πιο σημαντικά είδη που έχουν γίνει επιδόρπια σήμα κατατεθέν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι κρεμόπιτες συνήθως συνδέονται με τα παραδοσιακά αμερικανικά εστιατόρια όπου παρασκευάζονται και σερβίρονται σε καθημερινή βάση ως το παγκόσμιο αμερικάνικο επιδόρπιο.
No comments yet.