Cruffin: Η διασταύρωση κρουασάν με μάφιν που κάνει θραύση παγκοσμίβε

Cruffin: Η διασταύρωση κρουασάν με μάφιν που κάνει θραύση παγκοσμίβε

Το κράφιν (Cruffin) είναι μια γλυκιά διασταύρωση κρουασάν με μάφιν.

Είναι ένα γλύκισμα που φτιάχνεται από πλαστικοποιημένη ζύμη κρουασάν και είναι γεμάτο με διαφορετικές γεύσεις και συστατικά όπως κρέμα ζαχαροπλαστικής, φυστικοβούτυρο, κρέμα και φράουλες, σοκολάτα, αλατισμένη καραμέλα και πολλά άλλα.

Αυτή η γλυκιά απόλαυση είναι μια πρόσφατη εφεύρεση. Πιστεύεται ότι η πρώτη δημιουργήθηκε το 2013 από την Kate Reid του Lune Croissanterie στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Στη συνέχεια έγινε δημοφιλής και σήμα κατατεθέν από τον κ. Holmes Bakehouse του Σαν Φρανσίσκο.

Η ζύμη φτιάχνεται με διόγκωση και ψήσιμο της ζύμης σε φόρμα για μάφιν. Στη συνέχεια, το κράφνιν γεμίζεται με μια ποικιλία από κρέμες, μαρμελάδες, κρέμα πατισιέ και στη συνέχεια γαρνίρεται.

Από τότε, έχουν υπάρξει πολλές παραλλαγές του κράφιν που βρέθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Τον Μάρτιο του 2015, ο Αυστραλός ζαχαροπλάστης Ry Stephen του Mr. Holmes Bakehouse ισχυρίζεται ότι το κατάστημα παραβιάστηκε και κλάπηκαν τα συνδετικά συνταγών που περιέχουν τη συνταγή για τα κρουφίν και άλλες 230 συνταγές.

Άλλα πράγματα όπως χρήματα, εξοπλισμός ψησίματος, iPad, υπολογιστές έμειναν ανέγγιχτα και κανείς δεν χρεώθηκε ποτέ.

Τα τελευταία χρόνια, τα κράφιν είναι πολύ δημοφιλή στην ουκρανική κουζίνα για το Πάσχα. Ο κόσμος τα προετοιμάζει εκτός ή αντί για το παραδοσιακό πασχαλινό κέικ.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση