Cubanitos: Οι παραδοσιακές γκοφρέτες από την Αργεντινή που  μοιάζουν με πούρο

Cubanitos: Οι παραδοσιακές γκοφρέτες από την Αργεντινή που μοιάζουν με πούρο

Το Cubanitos (μικροί Κουβανοί) είναι ένα αργεντίνικο γλυκό και τραγανό σωληνάριο γκοφρέτας που στάζει μια γλυκιά γέμιση.

Η γκοφρέτα παρασκευάζεται συνδυάζοντας αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο, εκχύλισμα βανίλιας, κανέλα και (μερικές φορές) ασπράδια αυγών.

Μόλις ψηθεί, η γκοφρέτα τυλίγεται σε σχήμα κουβανέζικου πούρου, εξ ου και το όνομα cubanitos.

Αν και η πιο συνηθισμένη γέμιση είναι το dulce de leche (γαλακτώδες άλειμμα καραμέλας), αυτή η απόλαυση μπορεί να συνοδεύεται από διάφορες άλλες γεμίσεις όπως σοκολάτα, κρέμα με γεύση λεμόνι, pasta bon o bon (κρέμα φυστικιού) ή σαντιγί.

Τα γεμιστά σωληνάρια γκοφρέτας επίσης συχνά καλύπτονται με σοκολάτα και γαρνίρονται με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή ψεκασμούς.

Ένα κοινό φαγητό street food, τα cubanitos μπορούν να απολαύσουν μόνα τους, συνήθως ως αργά το απόγευμα γλυκό σνακ ή να σερβιριστούν ως συνοδευτικά για το helado de dulce de leche (γαλακτώδες παγωτό καραμέλα) ή το παγωτό βανίλια.

Στην Αργεντινή, αυτοί οι γεμάτοι σωλήνες γκοφρέτας συνήθως παρασκευάζονται για ειδικές περιστάσεις και πωλούνται συνήθως σε εκθέσεις όπως το Feria de Mataderos.

Ένα παρόμοιο γλυκό είναι γνωστό ως cuchuflí στη Χιλή και barquillos στην Ισπανία.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 3 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση