Όσο παρακμιακά σκοτεινό, αμαρτωλό και δελεαστικό υπονοεί το όνομά του, το «κέικ του διαβόλου» εφευρέθηκε στις αρχές του 1900 ως αντίποδας στο ήδη διάσημο κέικ αγγέλου.
Εμφανίστηκε σε μια εποχή που η σοκολάτα και η σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη έγιναν άμεσα διαθέσιμα και οικονομικά, και έκτοτε είναι ένα από τα αγαπημένα όλων των εποχών.
Μεταξύ πολλών άλλων κέικ σοκολάτας, οι πρώτες συνταγές που ονομάστηκαν devil’s cake εμφανίστηκαν το 1902. Η μία δημοσιεύτηκε στο βιβλίο της κυρίας Rorer’s New Cook και η άλλη στο The New Dixie Receipt Book στο οποίο είχε πονηρούς υπότιτλους «Fit for Angels».
Μέχρι τη δεκαετία του 1950, το κέικ του Διαβόλου είχε γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς γεύσεις μείγματος κέικ Betty Crocker, και σήμερα έχει ακόμη και τη δική του εθνική εορτή που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.
Διαβολικά νόστιμο, αυτό το κλασικό αμερικάνικο επιδόρπιο είναι φτιαγμένο με άφθονες ποσότητες μαύρης σοκολάτας και διαθέτει ένα πλούσιο, βελούδινο γλάσο με βουτυρόκρεμα που κάνει τη σαγηνευτική του λαχταριστή γεύση πολύ δύσκολο να αντισταθεί κανείς.
Το κέικ του Διαβόλου παραμένει η απόλυτη απόλαυση για κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για δείπνο, γιορτή γενεθλίων ή απλά για ένα τέλειο τέλος σε ένα οικογενειακό γεύμα.
No comments yet.