Έτσι θα υπολογίζεις εύκολα την ποσότητα των υλικών στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική

Έτσι θα υπολογίζεις εύκολα την ποσότητα των υλικών στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική

Μας αρέσει πολύ δοκιμάζουμε τις δυνάμεις μας στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.

Ωστόσο, η εκτέλεση μιας συνταγής δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, καθώς όλα θέλουν τεχνική και πολύ προσοχή.

Οι ποσότητες και οι μερίδες πρέπει να είναι ακριβείς για να πετύχει το φαγητό ή το γλυκό μας.

Πολλές φορές δεν μπορούμε να τις υπολογίσουμε σωστά, ειδικά όσοι δεν έχουμε ζυγαριά ή μετρητές στο σπίτι.

Τότε, υπολογίζουμε με το μάτι αλλά αυτό δεν είναι πάντα σωστό.

Υπάρχει, όμως, ένας πολύ έξυπνος τρόπος για να υπολογίσουμε σωστά τις ποσότητες των υλικών που χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε ένα υπέροχο και γευστικό πιάτο.

Όπως φαίνεται, μπορείς να υπολογίσεις τις ποσότητες με το χέρι.

Η άκρη του δαχτύλου είναι ίση με 1 κουταλάκι του γλυκού ενώ ο αντίχειρας ισούται με 2 κουταλάκια της σούπας.

Η παλάμη είναι 85-115 γρ. πρωτεΐνης ενώ η μια γροθιά είναι μια κούπα. Αντίθετα, το μπροστινό μέρος της γροθιάς ισούται με μισή κούπα.

Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για όσους δεν μπορούν να υπολογίσουν γραμμάρια ή ml ή δεν διαθέτουν τα κατάλληλα όργανα για να ζυγίσουν.

Αντί, λοιπόν, να υπολογίζεις με το μάτι, υπολόγισε με το χέρι!

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση