Far Breton: Το παραδοσιακό κέικ με δαμάσκηνα από τη Βρετάνη

Far Breton: Το παραδοσιακό κέικ με δαμάσκηνα από τη Βρετάνη

Το Far Breton (ή Farz forn) είναι ένα παραδοσιακό  επιδόρπιο από τη Γαλλία.

Πρόκειται για ένα κέικ κρέμας παρόμοιο με το clafoutis (μια κρέμα αυγών και γάλακτος σε στιλ φλαν με προσθήκη αλευριού), που αποτελείται από γάλα, αυγά, αλεύρι, δαμάσκηνα και σταφίδες.

Πολλές συνταγές που είναι διαθέσιμες σε δημοφιλείς ιστοσελίδες προτείνουν να εμποτίσετε τα αποξηραμένα φρούτα σε αλκοόλ, που δεν είναι παραδοσιακή πρακτική αλλά κάνει μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή.

Το Far Breton, όπως σερβίρεται στη Βρετάνη, συχνά μαγειρεύεται σε μια πολύ πιο «καμένη» εμφάνιση από ό,τι δείχνουν οι διαδικτυακές συνταγές. καθώς η κορυφή της κρέμας φαίνεται σχεδόν μαυρισμένη παρά χρυσοκαφέ.

Το κέικ είναι μια σπεσιαλιτέ από την περιοχή της Βρετάνης και η αρχική συνταγή χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, όταν φτιάχτηκε σε αλμυρή εκδοχή και χρησιμοποιήθηκε για να συνοδέψει πιάτα με κρέας.

Με την πάροδο του χρόνου, περισσότερο βούτυρο και αυγά προστέθηκαν στον συνδυασμό, καθιστώντας το Far Breton ένα ακριβό επιδόρπιο που καταναλωνόταν κυρίως από τις ανώτερες τάξεις εκείνη την εποχή.

Σήμερα, το κέικ παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα γαλλικά οικογενειακά επιδόρπια.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση