Flan parisien ή patissier: Η γαλλική τάρτα κρέμας με την απαλή γεύση

Flan parisien ή patissier: Η γαλλική τάρτα κρέμας με την απαλή γεύση

Η Γαλλία φημίζεται για την υψηλή ζαχαροπλαστική της.

Μερικά από τα πιο περίφημα γλυκά στον κόσμο είναι γαλλικά.

Ένα υπέροχο, ντελικάτο γλυκό με πλούσια γεύση είναι η παριζιάνικη flan.

Η Flan parisien ή patissier είναι μια γλυκιά τάρτα/πίτα με κρέμα που φτιάχνουν στη Γαλλία εδώ και πολλές δεκαετίες.

Μοιάζει πολύ με ένα αφράτο, κρεμώδες cheesecake, κρέμ μπρουλέ ή και την γνωστή μας γαλατόπιτα.

Η φλαν πήρε το όνομά της από το γαλλικό «flaon», που με τη σειρά του προέρχεται από το παλιό γερμανικό «flado», που σημαίνει «flat cake» (επίπεδο κέικ).

Στην πραγματικότητα, είναι ένα κέικ που φτιάχνεται με βάση που ποικίλλει (ανάλογα με τον ζαχαροπλαστείο που το φτιάχνει, μπορεί να είναι σφολιάτα, μπριζέ, ζύμη σουκρέ) και μια γέμιση με κρέμα ζαχαροπλαστικής που, αφού γίνει, ψήνεται με τη ζύμη να προκύψει ένα απίστευτα νόστιμο γλυκό.

Η γέμιση έχει την ιδιαιτερότητα να έχει ένα μέρος χτυπημένης κρέμας, σε αντίθεση με το πώς φτιάχνεται μια παραδοσιακή κρέμα ζαχαροπλαστικής. Χρησιμοποιούμε μόνο γάλα, αυγά, ζάχαρη, βανίλια και άμυλο καλαμποκιού για να πήξει.

Η  προσθήκη αυτού του συστατικού θα εγγυηθεί ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο κρεμώδες και λείο, καθώς θα ευνοήσει τη διαδικασία πήξης. Δεν το χρησιμοποιούν όλοι οι αρτοποιοί, αλλά μια μικρή ποσότητα θα κάνει το κέικ πολύ πιο νόστιμο.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, ,

One Response to Flan parisien ή patissier: Η γαλλική τάρτα κρέμας με την απαλή γεύση

  1. Niki Ntaifoti 11 Νοεμβρίου, 2022 at 3:36 μμ #

    Θεικη!!!οπως παντα η καλυτερη συνταγη ειναι εδω!!

Αφήστε μια απάντηση