French toast: Οι αυγοφέτες της μαμάς που έγιναν το πιο δημοφιλές πιάτο του brunch

French toast: Οι αυγοφέτες της μαμάς που έγιναν το πιο δημοφιλές πιάτο του brunch

Οι απανταχού food lovers έχουν το brunch ως μια ιερή τελετουργία. Είναι η νέα μας αγαπημένη συνήθεια, το λατρεύουμε να απολαμβάνουμε το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο.

Το γεύμα μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού για εκείνους που ξυπνούν φαίνεται πώς ήρθε για να μείνει.

Τα πιάτα και οι λιχουδιές που απαρτίζουν το brunch είναι πολλές. Μία από αυτές είναι το γαλλικό τοστ (french toast) ή αλλιώς οι γνωστές μς αυγοφέτες.

Το αυγόψωμο ή αυγόφετα είναι ένα πιάτο από ψωμί που μουλιάζει σε χτυπημένο αβγό και μετά τηγανίζεται.

Στην γλυκιά του, προστίθενται βούτυρο, γάλα, ζάχαρη, βανίλια και κανέλα πριν από το τηγάνισμα και σερβίρεται με ζάχαρη, σιρόπι ή μέλι ή σοκολάτα και φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Όταν πρόκειται να γίνει αλμυρό πιάτο, σερβίρεται με σάλτσες, τυρί και αλλαντικά.

Μερικές φορές το αυγόψωμο χρησιμοποιείται σαν ψωμί για σάντουιτς. Μια παραλλαγή του αυγόψωμου προέρχεται από το Χονγκ Κονγκ όπου μέσα στο αβγό προστίθεται και σόγια.

Ένα ένα δημοφιλές πιάτο για πρωινό ή brunch σε πολλές χώρες.

Η πρώτη αναφορά στην αυγοφέτα ήταν σε μια συλλογή από λατινικές συνταγές. Τον 14ο αιώνα, υπήρξε μια παρόμοια γερμανική συνταγή, όπου το γλυκό πιάτο αναφερόταν ως «poor knights». Η ίδια συνταγή ήταν δημοφιλής στην Αγγλία και στις σκανδιναβικές χώρες.

Το πιο συνηθισμένο όνομα στη Γαλλία ήταν το «pain perdu», δηλαδή «χαμένο ψωμί».

Η ίδια συνταγή μεταφέρθηκε σε πολλές χώρες όπως στην Ιταλία, τη Βαυαρία, την Αυστρία κ.α.

Πλέον, θεωρείται ένα μαμαδίστικο πρωινό πιάτο, καθώς είναι εύκολο στην παρασκευή του και αρέσει πολύ στα παιδιά.

Ακόμη, είναι πολύ δημοφιλές και ευφάνταστο και το συναντάμε σε εστιατόρια στο μενού. για το πρωινό.

 

 

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση