Γιατί οι ευρωπαϊκές σοκολάτες είναι πιο απολαυστικές από τις αμερικάνικες;

Γιατί οι ευρωπαϊκές σοκολάτες είναι πιο απολαυστικές από τις αμερικάνικες;

Η σοκολάτα θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά φυσικά προϊόντα καθώς μας προσφέρει ενέργεια, είναι τονωτική, αποτελεί πλούσια πηγή ζωτικότητας για τον ανθρώπινο οργανισμό και φυσικά κανένας δεν μπορεί να της αντισταθεί.

Αν είστε και εσείς λάτρεις της σοκολάτας, σίγουρα έχετε παρατηρήσει ότι η γεύση της από ήπειρο σε ήπειρο διαφέρει.

Συγκεκριμένα οι ευρωπαϊκές σοκολάτες και οι αμερικανικές διαφέρουν, ως προς τη γεύση τους και υπάρχει λόγος για αυτό.

Ποιες είναι αυτές;

Πρώτα από όλα, οι σοκολάτες στην Ευρώπη έχουν μια πιο κρεμώδη υφή, ενώ περιέχουν τουλάχιστον 14% γάλα, σε σχέση με τις σοκολάτες στην Αμερική που έχουν το πολύ μέχρι 12%.

Αυτό σημαίνει ότι οι σοκολάτες στην Ευρώπη έχουν 3.5% λιπαρά από το γάλα, σε αντίθεση με της Αμερικής που έχουν το πολύ μέχρι 3.39%.

Οι ευρωπαϊκές σοκολάτες έχουν επίσης πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο, επομένως έχουν και πιο έντονη γεύση. Και μιας και οι Ευρωπαίοι καταναλώνουν περισσότερο κακάο κατά 40% από τους πολίτες των ΗΠΑ, αυτό τους κάνει να έχουν πιο εκλεπτυσμένο γούστο πάνω στο θέμα σοκολάτα.

Τέλος, μια άλλη διαφορά στην παρασκευή τους από ήπειρο σε ήπειρο, είναι ότι στην Αμερική χρησιμοποιούν πολύ βουτυρικό οξύ ώστε οι σοκολάτες να διατηρούνται για μεγαλύτερο διάστημα βρώσιμες, μια ουσία που αλλάζει την γεύση τους.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση