Το γλυκό Duff είναι ένα παραδοσιακό επιδόρπιο από τις Μπαχάμες και γενικότερα την Καραϊβική. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του, αλλά το πιο γνωστό είναι το Guava Duff.
Το Duff αποτελείται από ζύμη γεμισμένη με φρούτα, όπως η γκουάβα — στην περίπτωση αυτή, το πιάτο είναι γνωστό ως guava duff. Το γλυκό στη συνέχεια βράζεται ή αχνίζεται και σερβίρεται με μια γλυκιά, βουτυρένια σάλτσα που περιέχει είτε ρούμι είτε μπράντι.
Πολλοί ντόπιοι υποστηρίζουν ότι η σάλτσα είναι το βασικό συστατικό, το οποίο δεν πρέπει να παραλείπεται κατά την προετοιμασία αυτού του γλυκού.
Το φρούτο γκουάβα είναι ιθαγενές των Μπαχαμών και υπήρχε εκεί πριν από την άφιξη του Χριστόφορου Κολόμβου το 1492. Δεδομένου ότι οι Μπαχάμες ήταν πρώην βρετανική αποικία, το πιάτο φέρει έντονες βρετανικές επιρροές, και η λέξη duff είναι επίσης αγγλική αργκό για το “πουτίγκα“.
Καθώς πρόκειται για ένα αρκετά πλούσιο γλυκό, συχνά προορίζεται για ιδιαίτερες περιστάσεις.
Τι είναι το Guava Duff;
Είναι ένα γλυκό ρολό ζύμης γεμισμένο με φρούτο γκουάβα, το οποίο στη συνέχεια βράζεται στον ατμό (ή μερικές φορές ψήνεται) και σερβίρεται με μια πλούσια σάλτσα από ρούμι, βούτυρο και ζάχαρη. Το όνομα “duff” έχει αγγλικές ρίζες, καθώς στην παλιά Αγγλία ήταν ένας όρος για γλυκίσματα στον ατμό, όπως το plum duff.
Βασικά υλικά:
- Φρέσκο ή κονσερβοποιημένο γκουάβα
- Αλεύρι, ζάχαρη, αυγά, γάλα (για τη ζύμη)
- Μπαχαρικά όπως μοσχοκάρυδο, κανέλα, βανίλια
- Σάλτσα από βούτυρο, ζάχαρη και συχνά ρούμι ή brandy
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:
- Είναι υγρό και ζουμερό, καθώς βράζεται στον ατμό.
- Πολύ αρωματικό, χάρη στα φρούτα και τα μπαχαρικά.
- Θεωρείται παραδοσιακό γιορτινό γλυκό στις Μπαχάμες.
No comments yet.