Ιce Roll : Τα ρολάκια παγωτού  που κάνουν θραύση τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας

Ιce Roll : Τα ρολάκια παγωτού που κάνουν θραύση τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας

Τo ice roll είναι ένα είδος παγωτού πολύ συνηθισμένο σε χώρες της Άπω Ανατολής όπως η Ταϊλανδή και αποτελεί και ένα από τα πιο διαδεδομένα street foods.

Η ιδέα των ice cream rolls γεννήθηκε στην Ταϊλανδή το 2009. Γύρω στο 2012 έγιναν άκρως δημοφιλή, κατέκτησαν την αγάπη του κόσμου στις γειτονικές χώρες, και σιγά σιγά διαδόθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα ολόφρεσκο παγωτό που φτιάχνεται χειροποίητα μπροστά σου την ώρα που το παραγγέλνεις.

Πάνω σε μια ειδικά ψυχόμενη πλάκα τοποθετούνται ολόφρεσκα υλικά, ανάλογα με το γούστο του καθενός, όπως γάλα, υγρή σοκολάτα σε διάφορες γεύσεις, μέλι αντί για ζάχαρη, φρούτα εποχής και ξηροί καρποί, τεμαχίζονται και αναμιγνύονται με τις ειδικές σπάτουλες, μπροστά στα μάτια μας.

Μέσα από μια απολαυστική διαδικασία, καταλήγουν σε υπέροχα παγωτορολάκια!

Είναι μια πρωτότυπη μέθοδος που δεν χρησιμοποιεί συντηρητικά, χρωστικές και τεχνικά πρόσθετα, αλλά προϊόντα αγνά, από ντόπιους παραγωγούς, με αποτέλεσμα οι γεύσεις να παραμένουν αυθεντικές, να συνδέονται αρμονικά μεταξύ τους και να αναδύονται ανεμπόδιστα, η καθεμία ξεχωριστά.

Φυσικά  μπορείτε να το φτιάξετε και στο σπίτι. Μπορεί το μίγμα να παρασκευάζεται  σε μπολ, ωστόσο δεν παγώνει μέσα σε αυτό. Για να παγώσει, θα πρέπει να το απλώσεις σε ένα ταψί και στη συνέχεια να το βάλεις στην κατάψυξη.

Αφού παγώσει, το κόβεις σε λωρίδες και τυλίγεις την κάθε λωρίδα σε ρολό.

Το σερβίρεις σκέτο ή συνοδευόμενο από διάφορα toppings!

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση