Ichigo daifuku: Η γοητεία της ιαπωνικής φράουλας μέσα στο Mochi

Ichigo daifuku: Η γοητεία της ιαπωνικής φράουλας μέσα στο Mochi

Το Ichigo daifuku είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδοχές των παραδοσιακών ιαπωνικών γλυκών daifuku.

Όλες οι ποικιλίες daifuku αποτελούνται από ένα μαλακό περίβλημα mochi, φτιαγμένο από πολτοποιημένο γλωσσίδιο ρύζι, και διάφορες γεμίσεις που κρύβονται μέσα στο περίβλημα.

Το Ichigo ξεχωρίζει ως μία από τις μοναδικές ποικιλίες, καθώς χρησιμοποιεί ολόκληρες φράουλες ως γέμιση.

Στην πιο παραδοσιακή εκδοχή του, η φράουλα καλύπτεται πρώτα με μία λεπτή στρώση γλυκής πάστα από κόκκινα φασόλια, γνωστή στην Ιαπωνία ως «άκο», και στη συνέχεια με μια στρώση μαλακού λευκού mochi.

Οι σύγχρονες παραλλαγές συχνά αντικαθιστούν την άκο με λευκή πάστα φασολιών, ενώ η φλούδα mochi μπορεί να έχει ροζ απόχρωση για να υποδηλώνει το χρώμα της φράουλας.

Το Ichigo daifuku είναι ένα εποχιακό γλυκό, συνήθως καταναλώνεται την άνοιξη, όταν είναι σε εποχή οι φράουλες.

Όταν κοπεί, αυτό το γλυκό αποκαλύπτει έναν όμορφο και οπτικά ελκυστικό συνδυασμό κόκκινων μούρων, σκοτεινής άκο πάστας και μιας αχνής λευκής στρώσης mochi.

Αν και είναι επιτραπέζιο γλυκό στην Ιαπωνία, το ichigo daifuku εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980.

Πολλά διάσημα καταστήματα ζαχαροπλαστικής ισχυρίζονται ότι δημιούργησαν το πρώτο ichigo, αλλά η πραγματική ιστορία είναι άγνωστη. Όπως και άλλες ποικιλίες daifuku, το ichigo απολαμβάνεται πάντα φρεσκομαγειρεμένο.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση