Kalter Hund: Το κλασικό γερμανικό γλυκό χωρίς ψήσιμο

Kalter Hund: Το κλασικό γερμανικό γλυκό χωρίς ψήσιμο

Το «Kalter Hund» είναι ένα γλυκό χωρίς ψήσιμο, γνωστό στη Γερμανία και δημοφιλές σε άλλα μέρη της Κεντρικής Ευρώπης. Το όνομά του μεταφράζεται ως «κρύος σκύλος» στα γερμανικά, αν και δεν έχει καμία σχέση με ζώα.

Αντιθέτως, αναφέρεται στη μέθοδο ψύξης κατά την παρασκευή και στο σχήμα της φόρμας, η οποία στην παλιά ορολογία των μεταλλωρύχων λεγόταν «Hund» ή «σκύλος».

Το γλυκό αυτό παρασκευάζεται με στρώσεις απλών μπισκότων βουτύρου (συχνά τύπου Leibniz ή παρόμοια ορθογώνια μπισκότα) και μιας πλούσιας σοκολατένιας επικάλυψης ή γκανάς που φτιάχνεται από κακάο, βούτυρο και μερικές φορές λάδι καρύδας ή κρέμα γάλακτος.

Αφού συναρμολογηθεί, το γλυκό τοποθετείται στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και στη συνέχεια κόβεται σε φέτες, αποκαλύπτοντας ένα ριγέ μοτίβο από εναλλασσόμενες στρώσεις μπισκότου και σοκολάτας.

Το «Kalter Hund» έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη Γερμανία στα μέσα του 20ού αιώνα, όταν υπήρχε μεγάλη ζήτηση για συνταγές με απλά και εύκολα διαθέσιμα υλικά και χωρίς τη χρήση φούρνου.

Η παρασκευή του δεν απαιτεί φούρνο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για κουζίνες με περιορισμένο εξοπλισμό ή για περιστάσεις όπου η ευκολία και η ταχύτητα είναι προτεραιότητα. Η υφή του είναι πυκνή και ελαφρώς τραγανή από τα μπισκότα, ενώ η σοκολάτα είναι λεία και γλυκιά και συγκρατεί τις στρώσεις μεταξύ τους.

Σερβίρεται κρύο και κόβεται σε ορθογώνιες φέτες, συνήθως σε παιδικά πάρτι, οικογενειακές συγκεντρώσεις ή εορταστικές περιστάσεις. Με τον καιρό έχουν εμφανιστεί παραλλαγές, όπως η προσθήκη ρούμι, καφέ ή βανίλιας στο μείγμα σοκολάτας ή η αντικατάσταση των μπισκότων με σαβουαγιάρ ή άλλα μπισκότα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση