Καριόκα: Το πεντανόστιμο σοκολατάκι και η σχέση του με τη Βραζιλία

Καριόκα: Το πεντανόστιμο σοκολατάκι και η σχέση του με τη Βραζιλία

Λατρεύουμε όλα τα γλυκά, πόσο μάλλον όταν αυτά περιέχουν το αγαπημένο μας συστατικό, που δεν είναι άλλο από τη σοκολάτα. Ποιος, άλλωστε, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό σοκολατάκι;

Από τα αγαπημένα μας σοκολατένια γλυκά είναι οι καριόκες, αυτό το απίθανο, μαλακό σοκολατάκι, που κουβαλάει μεγάλη ιστορία.

Η ιστορία της καριόκας ξεκίνησε το 1926 από την Ξάνθη.

H καριόκα δημιουργήθηκε πρώτη φορά από τον Γιώργο Παπαπαρασκευά, που την έκανε διάσημη και τη μετέδωσε σε όλη την Ελλάδα.

Ήταν και συνεχίζει να είναι ένα σοκολατένιο γλύκισμα που προσφέρεται στις γιορτές ως κέρασμα. Πήρε την ονομασία του από το σοκολατί χρώμα των κατοίκων του Ρίο ντε Τζανέριο της Βραζιλίας, που ονομάζονται χαϊδευτικά «Cariocas».

H αυθεντική καριόκα έχει βασικά συστατικά το παντεσπάνι, τα καρύδια και τα διαφορετικά είδη σοκολάτας που την απαρτίζουν.

Αυτό που κάνει ενδιαφέρον το σοκολατένιο γλυκό, εκτός από τη συνταγή του, είναι το ότι μετά από 92 χρόνια, παραμένει ακριβώς το ίδιο.

Ποιοτικά και γευστικά απαράλλαχτο, καθώς τόσο ο εγγονός του Γιώργου Παπαπαρασκευά, Γιώργος Παπουτσόγλου, όσο και οι απόγονοι των εργαζομένων στην επιχείρηση, οι οποίοι σήμερα τη διαχειρίζονται ως μέτοχοι, σεβάστηκαν την επιθυμία του ιδρυτή του ζαχαροπλαστείου της Ξάνθης να μην αλλάξει τίποτα στις καριόκες.

 

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 2 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση