Κολοκυθόπιτα: Η γλυκιά πίτα του φθινοπώρου που τρώμε το Halloween

Κολοκυθόπιτα: Η γλυκιά πίτα του φθινοπώρου που τρώμε το Halloween

Η κολοκύθα (τόσο η κίτρινη, όσο και η πορτοκαλί) έχει την τιμητική της αυτή την εποχή, τόσο για τη γεύση της όσο και για τα χρώματά της που σηματοδοτούν την έλευση του φθινοπώρου.

Ακόμη, αποτελεί σήμα κατατεθέν του Halloween που γιορτάζεται στις ΗΠΑ στα τέλη του Οκτωβρίου με κολοκύθες κομμένες σε σχήμα τρομακτικής φάτσας ενώ μικροί και μεγάλοι ντύνονται με τρομακτικές στολές με σκοπό να φοβίσουν τους γείτονες, τραγούδια και στολίδια σε σχήμα σκελετού, δράκουλα, νυχτερίδας και άλλα πλάσματα της νύχτας.

Κάθε σπίτι φτιάχνει γλυκιά κολοκυθόπιτα εν μέσω του φθινοπώρου. Η παραδοσιακή συνταγή της γλυκιάς κολοκυθόπιτας ξεκίνησε από τις αρχές του 19ου αιώνα στις ΗΠΑ και τον Καναδά όπου όλες οι νοικοκυρές μαγείρευαν τη νόστιμη πίτα σαν επιδόρπιο για τη γιορτή των Ευχαριστιών.

Οι Ευχαριστίες είναι μια ημέρα που γιορτάζεται τον Νοέμβριο και είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τους Αμερικανούς που συνηθίζουν να μαζεύονται γύρω από το γιορτινό τραπέζι προκειμένου να ευχαριστήσουν τον Θεό για τα αγαθά που τους έχει δώσει. Οι Ευχαριστίες αφορούν τα μέλη της οικογένειας που εκφράζονται μέσω ενός ζεστού οικογενειακού δείπνου με αποκορύφωμα την γλυκιά κολοκυθόπιτα.

Η γλυκιά κολοκυθόπιτα γίνεται με ή χωρίς φύλλο και γέμιση που έχει ζάχαρη, κανέλα, ξηρούς καρπούς και διάφορα μπαχαρικά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση