Ξέρουμε ότι πολλά προϊόντα μαγειρικής μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε πολλά άλλα πράγματα, οικιακά και χρηστικά.
Μερικά από αυτά είναι το λεμόνι, το ξύδι, η μαγειρική σόδα και πολλά άλλα.
Μια ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί η κρέμα ταρτάρ. Τι είναι αυτή η κρέμα και τι ακριβώς κάνει;
Η κρέμα ταρτάρ ονομάζεται αλλιώς κρεμόριο ή κρεμοτάρταρο και είναι όξινο άλας.
Προέρχεται από τα σταφύλια και θεωρείται υποπροϊόν του κρασιού, ενώ έχει τη μορφή λευκής σκόνης.
Έχει πολλές χρήσεις, κυρίως στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική και βοηθάει να δοθεί όγκος στην μαρέγκα και μια πιο κρεμώδης σύσταση στα ζαχαρούχα επιδόρπια όπως είναι η καραμέλα και το παγωτό.
Εκτός από ψήσιμο, όμως, η κρέμα ταρτάρ έχει μερικές έξυπνες χρήσεις που θα σας λύσουν τα χέρια. Καθαρίζει τα ανοξείδωτα σκεύη με πουρί, τα γρατσουνισμένα πιάτα, τις βρώμικες ηλεκτρικές συσκευές και τους λεκέδες από μελάνι.
Ακόμη, μπορεί να καταπολεμήσει την καούρα και να θεραπεύσει τη λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.
Ωστόσο, εάν έχετε νεφρική νόσο ή αδύναμο στομάχι, θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε αυτές τις θεραπείες στο σπίτι.
Κάμερα γλυκέ γίγαντα χρήσιμες συμβουλές ευχαριστούμε