Κρέπα: Η πιο διάσημη τηγανίτα σε όλο τον κόσμο μιλάει γαλλικά

Κρέπα: Η πιο διάσημη τηγανίτα σε όλο τον κόσμο μιλάει γαλλικά

Η κρέπα είναι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά. Μας αρέσει να την απολαμβάνουμε είτε στην αλμυρή είτε στην γλυκιά της εκδοχή.

Άλλες λεπτές και τραγανές, άλλες πιο αφράτες και μαλακές, με κάθε λογής λαχταριστά υλικά, είναι ένα σνακ που λατρεύουμε να τρώμε είτε στο σπίτι είτε έξω.

Η κρέπα είναι ένα είδος λεπτής τηγανίτας, που φτιάχνεται συνήθως από χυλό σιτάλευρου. Η λέξη «κρέπα» προέρχεται από τη γαλλική «crêpe» που με τη σειρά της προέρχεται από τη λατινική «crispa» που σημαίνει «κατσαρός».

Η κατανάλωσή της είναι διαδεδομένη στη Γαλλία και θεωρείται εθνικό έδεσμα της χώρας. Στη Βρετάνη η κρέπα συνοδεύεται παραδοσιακά με μηλίτη.

Οι κρέπες σερβίρονται με πολλών ειδών γέμιση, από την πιο απλή που είναι ζάχαρη μέχρι διάφορους συνδυασμούς υλικών, όπως σοκολάτα, μπισκότο, διάφορα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σιρόπια κ.α. Τα βασικά συστατικά της ζύμης είναι αλεύρι, αυγά, γάλα, βούτυρο και αλάτι.

Οι κρέπες φτιάχνονται ρίχνοντας το υγρό μείγμα της ζύμης σε ένα καυτό τηγάνι ή ειδικό μάτι για κρέπες, που είναι αλειμμένο με βούτυρο. Η ζύμη απλώνεται ομοιόμορφα στην επιφάνεια χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή γυρίζοντας το τηγάνι. Δημιουργούνται μικρές φουσκάλες και τότε την γυρνάμε από την άλλη πλευρά για να ψηθεί ομοιόμορφα.

Οι κρέπες είναι δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο και παίρνουν διαφορετικά ονόματα σε διαφορετικές περιοχές. Οι τηγανίτες και τα pancakes φαίνεται να αποτελούν «αδελφάκια« της κρέπας. Η διαφορά τους είναι ότι η κρέπα τυλίγεται σε τριγωνικό σχήμα και είναι πιο λεπτή.

Η γλυκιά κρέπα είναι ιδανική για πρωινό, brunch ή επιδόρπιο.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

, ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση