Macaron vs Macaroon: Ποια είναι η διαφορά τους;

Macaron vs Macaroon: Ποια είναι η διαφορά τους;

Ξέρατε ότι τα macaron και τα macaroon είναι δύο διαφορετικά πράγματα; Ίσως όχι τελείως, μιας και μιλάμε για δύο γλυκίσματα που όμως διαφέρουν σε πολλά μεταξύ τους.

Και τα δύο φαίνεται πώς έχουν κοινές ρίζες καθώς ξεκίνησαν από την Ιταλία. Προέρχονται από την ιταλική λέξη  «maccherone» που σημαίνει «ψιλή ζύμη». Ωστόσο, είχαν διαφορετική εξέλιξη μέσα στους αιώνες.

Όλοι ξέρουμε ποια είναι τα μακαρόν ή macaron. Πρόκειται για αυτά τα μικρά, λαχταριστά, πολύχρωμα γλυκίσματα που φτιάχνονται από μαρέγκα και μοιάζουν με μπισκότα-σάντουιτς.

Τα macaron φτιάχνονται από αλεύρι αμυγδάλου, ασπράδια αυγού, ζάχαρη και χρώμα ζαχαροπλαστικής. Η γέμιση περιέχει συνήθως κρέμα βουτύρου, γκανάς ή μαρμελάδα.

Τα macaron θεωρούνται γαλλικό γλύκισμα και έχουν ανάλαφρη, υγρή γεύση και λιώνουν στο στόμα. Τα συναντάμε σε πολλά, διαφορετικά χρώματα και γεύσεις και θεωρούνται εκλεκτά γλυκίσματα, ιδανικά για κέρασμα που συνοδεύουν τέλεια ένα ζεστό ρόφημα.

Από την άλλη τα μακαρούν ή macaroon είναι μπισκότα με τριμμένη καρύδα, ασπράδια αυγού, ζάχαρη και άλλα αρωματικά όπως βανίλια και μερικές φορές αμύγδαλα. Μοιάζουν με βραχάκια από καρύδα λόγω των νιφάδων, του ακανόνιστου σχήματος και της πυκνής υφής τους. Μοιάζουν πολύ με τα δικά μας αμυγδαλωτά ενώ μπορείς να βρεις και παραλλαγές με σοκολάτα.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση