Oliebol: Οι αφράτοι λουκουμάδες που τρώνε σε Ολλανδία και Βέλγιο

Oliebol: Οι αφράτοι λουκουμάδες που τρώνε σε Ολλανδία και Βέλγιο

Το Oliebol είναι ένα παραδοσιακό ολλανδικό και βελγικό σνακ που μπορεί να μεταφραστεί κυριολεκτικά ως λαδερή μπάλα. Η ζύμη, που τηγανίζεται σε καυτό λάδι, γίνεται με αλεύρι, αυγά, μαγιά, γάλα και μπέικιν πάουντερ.

Το εξωτερικό είναι τραγανό, ενώ το εσωτερικό είναι λαστιχωτό και απαλό, ακριβώς όπως ένας πραγματικός εκπρόσωπος του comfort food στα καλύτερά του.

Παραδοσιακά, οι τηγανητές πασπαλίζονται με ζάχαρη άχνη, ενώ ορισμένες ποικιλίες γεμίζονται με σταφίδες που είχαν προηγουμένως ενσωματωθεί στη ζύμη.

Τα Oliebollen παρασκευάζονται και καταναλώνονται συχνά σε πολλές εκθέσεις και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το χειμώνα, αυτά τα λιπαρά σνακ μπορείτε να τα αγοράσετε σε περίπτερα σε όλη την Ολλανδία και το Βέλγιο.

Πιστεύεται ότι το oliebollen καταναλώθηκε για πρώτη φορά από τις γερμανικές φυλές κατά τη διάρκεια του Yule.

Η παλαιότερη συνταγή μπορεί να βρεθεί στο βιβλίο του 1667 De verstandige kock και το 1868 η λέξη oliebol προστέθηκε στο ολλανδικό λεξικό του Van Dale.

Συνιστάται να σερβίρετε με ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ και να το περιχύνετε με ζάχαρη άχνη πριν το φαγητό.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση