Η Γαλλία είναι η βασίλισσα της υψηλής γαστρονομίας και της ζαχαροπλαστικής.
Φημίζεται για τα γλυκά της και κυρίως για τα σφολιατοειδή.
Ένα από τα πιο δημοφιλή γαλλικά γλυκά που φτιάχνονται με σφολιάτα είναι τα Palmier (παλμιέ).
Τα palmier ονομάζονται έτσι λόγω της ομοιότητάς τους με τα φύλλα του φοίνικα (palm leaves) είναι ένα στάνταρ γλυκό που θα βρεις σε όλα τα γαλλικά ζαχαροπλαστεία.
Φτιάχτηκαν για πρώτη φορά στις αρχές του 20ου αιώνα.
Ακόμη, μοιάζουν με αυτάκια γουρουνιού, με καρδιά ή αυτιά ελέφαντα, σύμφωνα με τους Γάλλους. Συχνά θα τα βρεις και σαν «γυαλάκια».
Φτιάχνονται με στρώσεις καραμελωμένης βουτυρένιας σφολιάτας και ζάχαρη που γίνονται ρολάκια και πρόκειται στην ουσία για μπισκότα σφολιάτας.
Το γαλλικό γλύκισμα με το ιδιαίτερο σχήμα το βρίσκεις είτε σκέτο, είτε με σοκολάτα, είτε με άλλα υλικά της αρεσκείας σου.
Θα βρεις ατελείωτες παραλλαγές τόσο σε γλυκές εκδοχές όσο και σε αλμυρές.
Είναι αφράτο και πάει τέλεια με τον καφέ ή το ρόφημα, είτε το πρωί είτε το απόγευμα.
ΟΤΙ ΦΙΑΧΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΥΚΟ Η ΦΑΓΗΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑΟΜΟΡΦΗ ΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗΣ ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ