Panna Cotta: Η ιστορία πίσω από το αγαπημένο ιταλικό γλυκό

Panna Cotta: Η ιστορία πίσω από το αγαπημένο ιταλικό γλυκό

Η Panna Cotta, η οποία σημαίνει «μαγειρεμένη κρέμα» στα ιταλικά είναι γλυκό που προέρχεται από τη Βόρεια Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Piemonte και έχει μεγάλη παράδοση στα γαλακτοκομικά.

Ένας μύθος λέει ότι εφευρέθηκε από μια γυναίκα ουγγρικής καταγωγής στο Langhe στις αρχές της δεκαετίας του 1900.

Έχει γίνει δημοφιλές όχι μόνο σε ολόκληρη τη γειτονική χώρα αλλά και στην πατρίδα μας. Σερβίρεται με φρούτα (του ταιριάζουν πολύ τα διάφορα φρούτα του δάσους ή οι φράουλες), αλλά και με σάλτσα σοκολάτα, καραμέλα ή φρούτων, π.χ. φράουλας.

Λέγεται ότι κάποτε οι βόρειοι Ιταλοί την έπηζαν με τον ζωμό από βρασμένα κόκκαλα ψαριών, σήμερα βέβαια, χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης.

Το τελικό προϊόν είναι πλούσιο και απαλό στη γεύση.

Αυτό το επιδόρπιο είναι τέλειο ως ένα ελαφρύ γλυκό κατάλληλο μετά από ένα βαρύ γεύμα.

Δείτε τη συνταγή για τη Light Panna Cotta εδώ

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση