Pastel de nata: Τα ατομικά ταρτάκια με κρέμα που λατρεύουν στην Πορτογαλία

Pastel de nata: Τα ατομικά ταρτάκια με κρέμα που λατρεύουν στην Πορτογαλία

Κάθε χώρα έχει τα δικά της πιάτα και την δική της κουζίνα. Ιδιαίτερα, ξεχωριστά, που μας δίνουν μια διαφορετική εμπειρία γεύσης.

Στην Πορτογαλία έχουν ως παράδοση να φτιάχνουν υπέροχα μικρά, ατομικά γλυκά και αρτοσκευάσματα, που απολαμβάνουν με τον καφέ τους.

Μάλιστα, κάθε καφετέρια (confeitaria ή pastelaria όπως ονομάζονται) είναι και ένα μικρό ζαχαροπλαστείο, με μεγάλη βιτρίνα με άπειρα γλυκίσματα. Αυτό που ξεχωρίζει το pastel de nata ή pastel de Belém, το εθνικό γλυκό της Πορτογαλίας.

Σημαίνει «γλυκό με κρέμα», καθώς η κρέμα είναι το βασικό του συστατικό. Ακόμη, φτιάχνονται με κρόκους αυγών, ζάχαρη, αλεύρι και ξύσμα λεμονιού και φυσικά σφολιάτα για τη βάση.

Τα καλύτερα pasteis de nata θα τα βρεις στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο Antiga Confeitaria de Belém στη Λισαβόνα.

Belém είναι ιστορική περιοχή της Πορτογαλικής πρωτεύουσας, με τον διάσημο Πύργο (Torre de Belém), από όπου ξεκινούσαν το ταξίδι τους οι μεγάλοι εξερευνητές και θαλασσοπόροι προς την Αμερική.

Η γεύση του θυμίζει μπουγάτσα ή τρίγωνο Πανοράματος λόγω της κρέμας που διαθέτουν ενώ πρόκειται στην ουσία για ατομικά ταρτάκια. Εκεί είναι πολύ οικονομικά και σχεδόν πάντα ένα τέτοιο γλύκισμα συνοδεύει τον καφέ των Πορτογάλων.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4.7 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση