Ποια είναι η διαφορά των Muffins με τα Cupcakes;

Ποια είναι η διαφορά των Muffins με τα Cupcakes;

Σε όλους αρέσουν τα muffins και τα cupcakes αλλά πόσοι μπορούν να ξεχωρίσουν ποιο είναι ποιο;

Μπορεί και τα δύο να περιβάλλονται και τα δύο από ζαχαρόχαρτα, ωστόσο έχουν αρκετές διαφορές και ως προς την εμφάνιση αλλά και ως προς τον τρόπο παρασκευής τους.

Τα muffins είναι ένα είδος γρήγορου ψωμιού, για αυτό χωρίζονται σε αλμυρά και γλυκά, ενώ χρησιμοποιούνται κυρίως για πρωινό ή brunch.

Από την άλλη μεριά, τα cupcakes είναι γλυκά και χρησιμοποιούνται κυρίως ως επιδόρπιο ή συνοδευτικό για τον καφέ και το τσάι. Το σχήμα των muffins μοιάζει με μανιτάρι, ενώ δεν διακοσμούνται ποτέ με κάποιο frosting, σε αντίθεση με τα cupcakes που είναι σχεδόν επίπεδα και πάντα διακοσμούνται με frosting.

Η ουσιώδης διαφορά μεταξύ των δύο ωστόσο έχει να κάνει με τη διαδικασία παρασκευής τους, καθώς στις περισσότερες συνταγές για muffins τα στεγνά υλικά ανακατεύονται μεταξύ τους σε ξεχωριστό μπολ από τα υγρά, πριν ενωθούν σε ένα μίγμα με απαλές κινήσεις. Από την άλλη, στις συνταγές για τα cupcakes τα υλικά μπαίνουν συνήθως στον κάδο του μίξερ όλα μαζί, χωρίς να διαχωρίζονται σε στεγνά και υγρά πριν.

Τέλος, λόγω του ότι τα muffins αποτελούν ένα είδος ψωμιού στην ουσία η υφή τους είναι πιο βαριά σε σχέση με τα cupcakes των οποίων η υφή είναι πιο αέρινη.

 

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , , , , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση