Πορτοκάλι: Ένα πασπαρτού φρούτο που δημιουργεί τα πιο ωραία γλυκά

Πορτοκάλι: Ένα πασπαρτού φρούτο που δημιουργεί τα πιο ωραία γλυκά

Το πορτοκάλι είναι για ένα από τα πιο δημοφιλή και θρεπτικά φρούτα που ανήκει στην οικογένεια των εσπεριδοειδών.

Λέγεται πως έχει κινέζικες ή ινδικές ρίζες, όμως το αγαπημένο μας φρούτο, έφτασε στις ακτές τις Μεσογείου μέσω της Πορτογαλίας από την οποία λέγεται ότι πήρε και το όνομά του.

Στην Ελλάδα, μπορείς να συναντήσεις πάνω από 150 διαφορετικές ποικιλίες πορτοκαλιών, με τα πορτοκάλια Βαλέντσια και Μέρλιν να κρατούν τα ινία ως προς την προτίμηση του κόσμου, χάρη στους εύγευστους χυμώδεις καρπούς τους, την ανθεκτικότητα και την προσαρμοστικότητά τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα σαγκουίνια με τη χαρακτηριστική κόκκινη σάρκα τους.

Τα πορτοκάλια Μέρλιν ωριμάζουν τον Οκτώβριο, ενώ τα Βαλέντσια δίνουν δύο εσοδείες τον χρόνο και ωριμάζουν από τον Μάρτιο έως το καλοκαίρι, όμως οποιαδήποτε εποχή του χρόνου θέλουμε πορτοκάλια θα τα βρούμε. Αν θέλουμε να γευτούμε τα πιο νόστιμα και γλυκά πορτοκάλια, τότε, θα πρέπει να τα αναζητήσουμε από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο.

Ο χυμός, η σάρκα και η φλούδα του πορτοκαλιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Το πορτοκάλι είναι ένα φρούτο που μπορεί να φαγωθεί ωμό, όπως είναι, αλλά και να χρησιμοποιηθεί για να χαρίσει γεύση και άρωμα τόσο στις γλυκές, όσο και στις αλμυρές εμπνεύσεις μας. Μερικά από τα πιο ωραία γλυκά γίνονται με πορτοκάλι, όπως το κλασσικό κέικ, τα κουλουράκια πορτοκαλιού αλλά και η λαχταριστή πορτοκαλόπιτα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 4 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

, ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση