Πώς να φέρετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Πώς να φέρετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Το βούτυρο είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικές ουσίες που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Είτε μαγειρεύετε λιχουδιές είτε τρώτε το πρωινό σας τοστ, το βούτυρο είναι σαφώς η καλύτερη επιλογή όχι μόνο επειδή κάνει καλό στην υγεία αλλά και γιατί έχει κι εκείνη την υπέροχη, πλούσια γεύση.

Ωστόσο στη ζαχαροπλαστική συνήθως το βούτυρο που χρησιμοποιούμε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν λοιπόν θέλετε να φτιάξετε κάποιο γλυκό και το βούτυρo που έχετε είναι παγωμένο, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να το μαλακώσετε γρήγορα.

Τι να κάνετε:

Βάλτε το παγωμένο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Από πάνω βάλτε ακόμη ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και με έναν πλάστη ζαχαροπλαστικής πιέστε να ανοίξει το βούτυρο σε πάχος μισού εκατοστού όπως κάνετε όταν ανοίγετε φύλο. Θα δείτε ότι πλέον το βούτυρό σας έχει μαλακώσει και είναι έτοιμο για χρήση.

Αυτό συμβαίνει καθώς, πλάθοντας το βούτυρο σπάμε τους σφιχτούς μοριακούς δεσμούς του και επίσης η θερμοκρασία δωματίου επηρεάζει πλέον μεγαλύτερη επιφάνεια βουτύρου και όχι μόνο την εξωτερική του.

Παράλληλα, έτσι σπάμε λίγο τη χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στο κέντρο της μπάρας βουτύρου, πράγμα που προκαλεί και το καθυστερημένο μαλάκωμα του.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

, , ,

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση