To ξύσμα των εσπεριδοειδών χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη ζαχαροπλαστική σε κέικ και γλυκά. Για αυτό, όταν τρώτε τα πορτοκάλια, μην πετάτε τις φλούδες και αντ’ αυτού χρησιμοποιήστε τις για να πάρετε το ξύσμα τους.
Πώς όμως παίρνουμε σωστά το ξύσμα από πορτοκάλι;
Η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Ρίχνετε λίγη ζάχαρη σε ένα μπολ. Παίρνετε τον τρίφτη του τυριού, χρησιμοποιώντας τη λεπτή και όχι τη χοντρή του πλευρά και ξύνετε το πορτοκάλι κατ’ ευθείαν μέσα στη ζάχαρη.
Με αυτόν τον τρόπο δε χάνετε ούτε σταγόνα από τα αιθέρια έλαια του φρούτου τα οποία «εγκλωβίζονται» στη ζάχαρη και το αρωματικό αποτέλεσμα είναι πιο πλούσιο και ντελικάτο.
Είναι πολύ σημαντικό όταν παίρνετε το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή σας, να μη φτάνετε στο λευκό τους τμήμα. Θα πρέπει να παραμείνετε στο εξωτερικό μέρος του φλοιού έτσι ώστε να πάρετε στο μέγιστο τη γεύση και τα αρώματά τους.
Ευχαριστώ για την πολύ χρήσιμη συμβουλή