Τυρόπιτα με Φέτα και Ελιές

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 200 γρ. τυρί κρέμα Arla
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεσαία αυγά
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. φέτα
  • 100 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • 1 αυγό για επάλειψη
  • Σουσάμι προαιρετικά
Εκτέλεση 
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, το τυρί κρέμα και το βούτυρο, που πριν έχουμε λιώσει και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.

Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το αλεύρι, την ρίγανη και το baking powder.

Σταματάμε το ανακάτεμα με το σύρμα και ζυμώνουμε  με τα χέρια.

Συνεχίζοντας το ζύμωμα, προσθέτουμε τις ελιές και την φέτα, που σπάμε σε κομμάτια.

Αδειάζουμε το ζυμάρι μας σε ένα ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε σε πάχος περίπου 2 εκατοστά.
Με ένα πινέλο, απλώνουμε ένα αυγό που πριν έχουμε χτυπήσει καλά.
Τέλος, πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα για, περίπου 35 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση