Αφράτο Κέικ Λεμονιού

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 4 μεσαία αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK LIGHT
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 70 ml χυμό λεμονιού
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός,
σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Έπειτα, σε ένα μπρικάκι, λιώνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να μην κάψει και το προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα μας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για μισό ακόμα λεπτό, στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας.

Τέλος, αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα κέικ, που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 35-40 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 10

No votes so far! Be the first to rate this post.

7 Responses to Αφράτο Κέικ Λεμονιού

  1. Ελένη τιτου 23 Σεπτεμβρίου, 2021 at 12:10 πμ #

    Ο φούρνος μου δεν έχει αέρα πως το ψήνω?

    • Dimitrios Makriniotis 24 Σεπτεμβρίου, 2021 at 9:35 πμ #

      Ανεβάστε 5 βαθμούς τη θερμοκρασία και ψήστε στη μεσαία σχάρα! Καλή σας επιτυχία!

  2. Ιωαννα 9 Ιανουαρίου, 2022 at 8:19 μμ #

    Θελω να κανω διπλη δοση να βαλω διπλα τα υλικα; Θα βγει σωστο;

    • Dimitrios Makriniotis 18 Ιανουαρίου, 2022 at 6:26 μμ #

      Ακριβώς!

  3. Κατερινα 19 Μαρτίου, 2022 at 8:47 μμ #

    Πολυ ωραιο κεικ!!!!!ευκολο και οικονομικο….

  4. John 11 Απριλίου, 2022 at 3:12 μμ #

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΟΥ ΦΟΥΣΚΟΣΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΑΛΛΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΕΚΑΤΣΕ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΤΣΕ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ

  5. Δήμητρα 31 Μαρτίου, 2024 at 4:43 μμ #

    Καλησπέρα σας,
    Αντί για βούτυρο μπορώ να βάλω ηλιέλαιο? Και αν ναι σε τί ποσότητα

    Σας ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση