Αφράτο Κέικ Λεμονιού

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 4 μεσαία αυγά
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος LURPAK LIGHT
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 70 ml χυμό λεμονιού
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός,
σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Έπειτα, σε ένα μπρικάκι, λιώνουμε το βούτυρο, προσέχοντας να μην κάψει και το προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα μας, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Αμέσως μετά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για μισό ακόμα λεπτό, στην ίδια ταχύτητα, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας.

Τέλος, αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα κέικ, που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 35-40 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση