Αρωματική Καρυδόπιτα με Χαρούπι

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 18

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά για την καρυδόπιτα

  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. σκόνη από παξιμάδια xαρουπιού
  • 150 ml. γάλα εβαπορέ
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 280 γρ. καρύδια
  • 5 γρ. κανέλα

Υλικά για το σιρόπι

  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 350 ml νερό
  • Λίγο λεμόνι ή πορτοκάλι

 

Εκτέλεση για το σιρόπι
Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.

 

Εκτέλεση για την καρυδόπιτα
Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Βγάζουμε τον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το χαρούπι ενώ ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε και τα καρύδια.
Τέλος προσθέτουμε το γάλα και ακολούθως το αλεύρι.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι που έχουμε αλευρώσει και βουτυρώσει και ψήνουμε στους 170 στον αέρα για 40-45 λεπτά.

Μόλις ψηθεί η καρυδόπιτα, μας σιροπιάζουμε αμέσως με χλιαρό σιρόπι.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 18

No votes so far! Be the first to rate this post.

One Response to Αρωματική Καρυδόπιτα με Χαρούπι

  1. basilis 23 Μαρτίου, 2021 at 6:07 μμ #

    perfect

Αφήστε μια απάντηση