Cake-Brownie Σοκολάτας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά 
  • 250 ml νερό
  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 50 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεσαία αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι πλήρες
  • ξύσμα πορτοκαλιού
Για το γλάσο
  • 100 γρ. ΙΟΝ PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση 
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και αμέσως μετά, το αλεύρι.
Έπειτα, προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε κλασική στρογγυλή φόρμα κέικ που πριν έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
Αφού κρυώσει καλά το κέικ, ξεφορμάρουμε.
Εκτέλεση για το γλάσο
Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια την κουβερτούρα μας.
Στη συνέχεια, βράζουμε την κρέμα γάλακτος και αμέσως την αδειάζουμε μέσα στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Περιχύνουμε το κέικ μας.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση