Υλικά για το κέικ
- 350 γρ. καρότα
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ τζίντζερ (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. κανέλα
- 4 αυγά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 220 ml σπορέλαιο
- 150 γρ. κράνμπερις
Υλικά για την γέμιση
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 200 ml κρέμα γάλακτος 36%
- 250 γρ. ION PATISSERIE λευκή κουβερτούρα
Έκτελεση για το κέικ
Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην μεσαία ταχύτητα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και με μια μαρίζ ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά μας .
Περνούμε 2 τσέρκια των 20 εκατοστών και κλείνουμε την βάση τους με αλουμινόχαρτο καλά.
Αδειάζουμε το κέικ μας στα 2 τσέρκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40 λεπτά.
Εκτέλεση για την γέμιση
Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την ION PATISSERIE λευκή κουβερτούρα και αμέσως μετά την κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Στον κάδο του μίξερ με το φτερό, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το τυρί κρέμα για μισό λεπτό να μαλακώσουν ελαφρώς.
Έπειτα, αλλάζουμε το φτερό με το σύρμα και ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα που έχει κρυώσει ελαφρώς.
Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα μπολ και το κλείνουμε με μεμβράνη.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το κέικ μας .
Αφού κρυώσουν τα κέικ μας, τα ξεφορμάρουμε και βάζουμε για βάση ένα ολόκληρο. Απλώνουμε πάνω του το 1/3 της γέμισης μας με την βοήθεια μιας παλέτας. Το δεύτερο κέικ μας το κόβουμε στην μέση και το τοποθετούμε πάνω στο μεγάλο κέικ απλώνοντας πάνω του 1/3 από την γέμιση. Τέλος ακουμπάμε πάνω το τελευταίο κομμάτι απλώνοντας την γέμιση που μας έχει απομείνει.
Είναι το αγαπημένο μου κέικ!! Κάθε μέρα θέλω δύο κομμάτια με τον καφέ μου σιγουραα! Εξαιρετική συνταγή 😊
Perfect!
katapliktiki sintagi
Απλά υπέροχο!!!!Ότι πρέπει για ένα κυριακάτικο τραπέζι!!!Σας ευχαριστούμε πολύ!!!!
Απλά υπέροχο…η απόλυτη ισορροπία κέικ και γεμισης!
Απλά υπέροχο…η απόλυτη ισορροπία μεταξύ κέικ και γεμισης! Σ’ευχαριστούμε!
Τέλειο!!! Είσαι εξαιρετικός ζαχαροκαλλιτέχνης…