Cheesecake Λευκής Σοκολάτας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για την βάση

  • 150 γρ. μπισκότα
  • 70 γρ. βούτυρο αγελάδος

Υλικά για την κρέμα

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 350 ml κρέμα γάλακτος 36%
  • 150 γρ. ION PATISSERIE λευκή κουβερτούρα
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση για την βάση
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα μπολ, με τα μπισκότα που έχουμε τρίψει.

Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αδειάζουμε σε ένα τσέρκι 16αρι.

Στρώνουμε ομοιόμορφα και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα μας.

Εκτέλεση για την κρέμα
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή κουβερτούρα.
Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το τυρί κρέμα και το ανακατεύουμε με το σύρμα για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει μία σαντιγί.
Παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από την σαντιγί μας με μια μαριζ και την ανακατεύουμε με την λιωμένη λευκή κουβερτούρα.
Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα της λευκής κουβερτούρας μέσα στην σαντιγί μας και ανακατεύουμε με την μαρίζ, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε αυτό το σημείο, προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε το ξύσμα λεμονιού. Αδειάζουμε την κρέμα μας μέσα στο τσέρκι με την μπισκοτένια βάση και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση