Υλικά
- 300 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 6 μεσαία αυγά
- 400 γρ. τυρί κρέμα
Προαιρετικά υλικά για την γκανάζ
- 75 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 75 ml κρέμα γάλακτος 35%
Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μας.
Αφού είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε από την φωτιά να πέσει λίγο η θερμοκρασία της.
Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε τα αυγά ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα των αυγών, προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα.
Τέλος, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε 20-22 τσέρκι, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά περίπου.
Εκτέλεση για την γκανάζ
Προαιρετικά σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την κλασική κουβερτούρα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
Προαιρετικά σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την κλασική κουβερτούρα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.
Αγαπητέ Μακρυνιωτη ωραίες οι συνταγές σου απλές, εύκολες.Στην συνταγή για το τσιζ κεικ σοκολατα δεν μας λες η γκαράζ πρέπει να κρυώσει να την απλώσουμε η πρέπει να κρυώσει το γλυκο;απάντησε μου σε παρακαλώ.
Μπορούμε να εκτελέσουμε τη συνταγή χωρίς μίξερ;