Υλικά για την βάση
- 200 γρ. μπισκότα σοκολάτας
- 100 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
Υλικά για την κρέμα
- 200 γρ. κουβερτούρα
- 300 γρ. τυρί κρέμα Arla
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% Arla
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση για την βάση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και αμέσως μετά το ανακατεύουμε με το τριμμένο μπισκότο.
Αδειάζουμε σε τσερκι 18-20, που έχουμε ακουμπήσει σε αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα μας.
Εκτέλεση για την κρέμα
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και όταν ειναι έτοιμη, την κατεβάζουμε απο την φωτιά.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και όταν ειναι έτοιμη, την κατεβάζουμε απο την φωτιά.
Στη συνέχεια, στο μίξερ με το σύρμα, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη, μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα.
Αμέσως μετά, με μια μαρίζ, ανακατεύουμε την κρέμα μας προσθέτοντας την λιωμένη κουβερτούρα.
Αδειάζουμε την κρέμα μας μέσα στο τσέρκι με το μπισκότο και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.


