Χριστουγεννιάτικο Δέντρο Με Πραλίνα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας (μια συσκευασία)
  • 200 γρ. πραλίνα NUCREMA με 30% λιγότερη ζάχαρη
  • 1 κρόκος μεσαίου αυγού
  • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου, που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε το
ένα φύλλο σφολιάτας (το αναποδογυρίζουμε πάνω στο αντικολλητικο χαρτί κρατώντας το
από την προστατευτική ζελατίνη) και αφού αφαιρέσουμε προσεκτικά την προστατευτική
ζελατίνη, την κρατάμε στην άκρη.

Έπειτα, επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, ακουμπώντας την δεύτερη σφολιάτα, ακριβώς επάνω στην πρώτη και αφαιρούμε και πάλι την προστατευτική ζελατίνη.

Στη συνέχεια, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε το περίγραμμα ενός μεγάλου Χριστουγεννιάτικου δέντρου και αμέσως μετά αφαιρούμε τα περισσεύματα της σφολιάτας, που είναι γύρω γύρω από το δεντράκι μας και τα φυλάμε για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Αμέσως μετά, αφαιρούμε πολύ προσεκτικά το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας από το πρώτο και το ακουμπάμε στη προστατευτική ζελατίνη.

Έπειτα, απλώνουμε στη σφολιάτα που έχουμε στο ταψί μας όση ποσότητα πραλίνας επιθυμούμε και αμέσως μετά τοποθετούμε πολύ προσεκτικά από επάνω το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας, που πριν είχαμε ακουμπήσει στην προστατευτική ζελατίνη.

Αφού έχουμε στρώσει πολύ προσεκτικά την μια σφολιάτα μας, ακριβώς επάνω στην άλλη, με το μαχαίρι κόβουμε από την δεξιά πλευρά του δέντρου και από κάτω προς τα επάνω, λωρίδες παράλληλες πλάτους 3-4 εκατοστών, προσέχοντας το κόψιμο να μην φτάσει μέχρι το κέντρο του δέντρου μας (περίπου 2 εκ. πριν από το κέντρο).

Συνεχίζουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία με την αριστερή πλευρά, προσέχοντας και πάλι το κόψιμο να μην φτάσει μέχρι το κέντρο του δέντρου μας.

Έπειτα, πιάνουμε προσεκτικά μια μια τις λωρίδες που έχουν δημιουργηθεί από
τα κοψίματα στις σφολιάτες, τις ανασηκώνουμε ελαφρώς, τις στριφογυρνάμε μια με δυο
φορές και της ακουμπάμε πάλι στο ταψί.

Στη συνέχεια παίρνουμε τα μεγαλύτερα κομμάτια των περισσευμάτων από τις σφολιάτες μας και με ένα κουπάτ στο σχέδιο που επιθυμούμε (π.χ αστεράκι), κόβουμε 3-4 κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω στο δεντράκι μας στα σημεία που επιθυμούμε.

Αμέσως μετά, σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον κρόκο του αυγού με μια κουτάλια της σούπας νερό και με ένα πινελάκι αλείφουμε καλά όλο μας το δεντράκι.

Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, στον
αέρα, για 20-25 λεπτά.

Αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Παρακολουθήστε στο κανάλι μου στο Youtube, το βίντεο της συνταγής, για όλες τις λεπτομέρειες και για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση