Χριστουγεννιάτικος Κορμός με τον Γιώργο Μαζωνάκη

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 20

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για το παντεσπάνι:

  • 4 μεσαία αυγά
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανίλια

Υλικά για την γέμιση:

  • Ένα κουτί ΙΟΝ PATISSERIE COVER CREAM
  • Φρούτα επιλογής σας ή ξηρούς καρπούς

Υλικά για το ντεκόρ:

  • Ένα κουτί ΙΟΝ PATISSERIE FONDUE
  • Φρούτα επιλογής σας ή ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση για το παντεσπάνι:
Στο κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη σε μεσαία προς δυνατή
ταχύτητα μέχρι να φουσκώσουν παρά πολύ. Έπειτα, με την βοήθεια μιας μαρίζ προσθέτουμε
το αλεύρι που πριν έχουμε κοσκινίσει και την βανίλια. Ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι
να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Έπειτα, ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα ορθογώνιο ταψί περίπου 30 επί 35 εκατοστών που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 10 με 12 λεπτά.

Αφού ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από τον φούρνο, το ακουμπάμε με την ψημένη
μεριά πάνω σε ένα καινούργιο αντικολλητικό χαρτί. Αφαιρούμε το χαρτί που το ψήσαμε και
με ένα μαχαίρι κόβουμε περίπου ένα εκατοστό και από τις 4 πλευρές ώστε να αφαιρέσουμε
το τραγανό κομμάτι και να μπορεί να ρολαριστεί το παντεσπάνι μας χωρίς να σπάσει.

Με την βοήθεια του καινούριου χαρτιού κάνουμε ρόλο το παντεσπάνι μας κλείνοντας μέσα μαζί
και το χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Εκτέλεση για το ντεκόρ:
Σε ένα μπεν μαρί βάζουμε το ΙΟΝ PATISSERIE FONDUE μέχρι να λιώσει έχοντας αφαιρέσει
το καπάκι.

Έπειτα, παίρνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί περίπου 25 επί 30 εκατοστών και
αδειάζουμε πάνω όλο το λιωμένο FONDUE. Αμέσως μετά σκεπάζουμε με ένα άλλο κομμάτι
αντικολλητικό χαρτί ίδιας διάστασης. Με έναν πλαστή σιγά σιγά απλώνουμε το FONDUE
προσεκτικά ώστε να πάει περίπου σε όλο το χαρτί και να έχει και παντού το ίδιο πάχος.

Τέλος, παίρνουμε ένα άδειο πλαστικό μεγάλο μπουκάλι νερού και ρολάρουμε επάνω του το
χαρτί με το FONDUE. Στο τέλος, κολλάμε με αυτοκόλλητη ταινία ή ένα σελοτέιπ την άκρη
ώστε να μην μας ξετυλιχτεί. Αμέσως μετά τοποθετούμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει
καλά.

Στήσιμο κορμού:
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε το ΙΟΝ PATISSERIE COVER CREAM μέχρι να λιώσει, έχοντας
αφαιρέσει το καπάκι. Έπειτα, ανοίγουμε το παντεσπάνι μας και αδειάζουμε επάνω του τα 3/4 του
COVER CREAM. Το απλώνουμε καλά να πάει παντού και ρίχνουμε από πάνω όσα φρούτα ή
ξηρούς καρπούς θέλουμε. Αμέσως μετά, ρολάρουμε ξανά το παντεσπάνι μας χωρίς όμως
αυτή τη φορά να κλείσουμε εσωτερικά το αντικολλητικό χαρτί.

Αφού το ρολάρουμε, αν θέλουμε, με ένα πριονωτό μαχαίρι κόβουμε λόξα ένα κομμάτι από τον κορμό μας και το
τοποθετήσουμε με την λοξή μεριά στο πλάι του άλλου κομματιού ώστε να του δώσουμε το
σχήμα ενός πραγματικού κορμού.

Τοποθετούμε τον κορμό μας στο σκεύος που θα τον παρουσιάσουμε το οποίο, προσοχή, πρέπει να χωράει στο ψυγείο μας. Απλώνουμε πάνω του το υπόλοιπο λιωμένο COVER CREAM προσεκτικά ώστε να πάει παντού και να
σκεπάσει ολόκληρο τον κορμό.

Τέλος, παίρνουμε το ρολό FONDUΕ από την κατάψυξη, αφαιρούμε το μπουκάλι, χωρίς να το ξερολάρουμε και το σπάμε απλά με τα χέρια μας.
Έπειτα, ανοίγουμε το χαρτί, παίρνουμε κομμάτια από το σπασμένο FONDUE και τα κολλάμε
κατά μήκος του κορμού μας ώστε να τον καλύψουμε ολόκληρο και να μας δίνει την αίσθηση
ενός πραγματικού κορμού. Αφού κολλήσουμε παντού τα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη
άχνη και φρούτα ή ξηρούς καρπούς.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για να συντηρείται παγωμένος.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 20

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση