Χριστουγεννιάτικος Κορμός

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 12

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. κάστανα βρασμένα ή γλασέ
  • 200 γρ. κουραμπιέδες
  • 60 γρ. κακάο
  • 40 ml κονιάκ

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, βάζουμε την άχνη και το κακάο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στην συνέχεια, σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά, για να μην κάψει.

Έπειτα, αδειάζουμε το βούτυρο μέσα στην άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή γκανάζ.

Αμέσως μετά, αδειάζουμε μέσα στην γκανάζ μας τα κάστανα, το κονιάκ και τους κουραμπιέδες, που πριν έχουμε σπάσει σε κομμάτια.

Ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να ενσωματωθούν όλα μας τα υλικά.
Στη συνέχεια, στρώνουμε μεμβράνη σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.

Το κλείνουμε και από επάνω με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Αφού παγώσει ο κορμός μας, αφαιρούμε την μεμβράνη και γαρνίρουμε με κάστανα και ζάχαρη άχνη.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 12

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση