Σύνδεση

Εύκολη Μηλόπιτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 4 μήλα
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 50 γρ. Zάχαρη καστανή
  • 1 κ.σ κανέλα
  • 1 κ.σ κορν φλάουρ

 

Για την επάλειψη

  • 1 μεσαίο αυγό
  •  1 κ.σ νερό

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια, περίπου 2 εκατοστών.

Έπειτα, βάζουμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.

Στην συνέχεια, προσθέτουμε τα μήλα με την κανέλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα και όταν τα μήλα βγάλουν τα υγρά τους, προσθέτουμε αμέσως το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να διαλυθεί εντελώς το κορν φλάουρ.

Όταν τα μήλα είναι έτοιμα, τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αδειάζουμε σε ένα σκεύος για να κρυώσουν.

Όσο τα μήλα μας κρυώνουν, ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε 8-10  ορθογώνια ίσα κομμάτια.

Αφού κόψουμε όλη την σφολιάτα, παίρνουμε το ένα κομμάτι και βάζουμε στο κέντρο του και κατά μήκος, το μείγμα από τα μήλα μας, αφήνοντας περιμετρικά κενό περίπου ενός εκατοστού.

Στην συνέχεια πιάνουμε την μεγάλη πλευρά της σφολιάτας και σκεπάζοντας τα μήλα την διπλώνουμε και την ακουμπάμε στην απέναντι πλευρά.

Έπειτα, με ένα πιρούνι πιέζουμε στην άκρη την σφολιάτα μας για να κλείσουμε καλά την μηλόπιτα από την μια άκρη της μέχρι την άλλη και την τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια και αφού τα κλείσουμε όλα και τα τοποθετήσουμε στο ταψί, με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι κάνουμε πάνω σε κάθε μηλόπιτα 2 με 3 χαρακιές.

Στη συνέχεια, σε ένα μπολάκι, χτυπάμε το αυγό με μια κουταλιά της σούπας νερό και αμέσως μετά με ένα πινελάκι περνάμε από πάνω τις μηλόπιτες.

Προαιρετικά πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση