Επαγγελματικές Κρέπες

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 15

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 450 ml φρέσκο γάλα πλήρες
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% arla
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μεσαία αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδος lurpak
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια 

Υλικά για την γέμιση

  • Μοτσαρέλα arla

Λάδι για το τηγάνι

 

Εκτέλεση 

Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα μας τα υλικά και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός, προσέχοντας να μην μείνει κανένας σβόλος.

Στην περίπτωση που έχετε ραβδομπλέντερ, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για 1 λεπτό για το απόλυτο αποτέλεσμα.

Καλύπτουμε το μπολ με τον χυλό με μεμβράνη που εφάπτεται και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ιδανικά 12.

Όταν περάσει ο χρόνος ξεκούρασης  του χυλού, βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και απλώνουμε μια πολύ μικρή ποσότητα σπορέλαιου με ένα χαρτί σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.

Όταν κάψει το τηγάνι, αδειάζουμε προσεχτικά μια ποσότητα από το χυλό.

Σηκώνοντας το τηγάνι μας και κουνώντας το περιμετρικά, απλώνουμε τον χυλό σε όλη την επιφάνεια.

Όσο ψήνεται ο χυλός μας από γυαλιστερός, θα αρχίσει να θαμπώνει.

Όταν θαμπώσει εντελώς, ήρθε η ώρα να γυρίσουμε την κρέπα μας.

Ξεκολλάμε την κρέπα περιμετρικά με μια σπάτουλα και σπρώχνοντας την, κάτω από την κρέπα, την γυρνάμε με γρήγορη κίνηση.

Απλώνουμε στην μισή κρέπα μοτσαρέλα και την διπλώνουμε να καλύψουμε την μοτσαρέλα.

Ψήνουμε και από τις 2 μεριές ανάλογα με το πόσο ξεροψημένη την θέλουμε.

Μπορούμε να μην βάλουμε μοτσαρελα και απλά να ψήσουμε την κρέπα και αμέσως μετά να αλείψουμε με πραλίνα ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 15

No votes so far! Be the first to rate this post.

2 Responses to Επαγγελματικές Κρέπες

  1. Λιτσα 1 Φεβρουαρίου, 2022 at 5:17 μμ #

    Γεια σας,

    Μένο στο Βέλγιο, και εμείς τι 2 Φεβρουαρίου έχουμε γιορτή της Chandeleur και κάνουμε κρέπες, για την ευτυχία του σπιτιού και όταν τις ψήνουμε περνούμε ένα κέρμα στο χέρι και της γυρνάμε στο αέρα.
    Η κρέπες εμείς της κάνουμε με μπύρα (ή ανθρακουχο νερό), γάλα , αυγά, βανίλια, αλάτι, ελαιόλαδο (ή βούτυρο) και αλεύρι και αφήνουμε 4 ώρες στο ψυγείο. Έχουν νοστιμιά και της κάνουμε λεπτές.
    Bon appétit !

  2. Γεωργία 3 Μαΐου, 2023 at 5:03 μμ #

    Καλησπέρα κ.Δημητρη!
    Μια ερώτηση…
    Την ώρα που βάζετε τη μοτσαρέλα μπορούμε να βάλουμε μαζί γαλοπούλα ή οτιδήποτε άλλο?

Αφήστε μια απάντηση