Υλικά
- 2 λίτρα φρέσκο γάλα
- 200 γρ. κορν φλάουρ
- 6 μεσαία αυγά
- 350 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 βανιλίνες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα μαζί με τα 250 γρ. ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι και ζεσταίνουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τα αυγά μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλαουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα πάρα πολύ καλά.
Όταν το γάλα ζεσταθεί, προσθέτουμε περίπου την μισή ποσότητα στο μπολ με το μείγμα αυγών, ανακατεύοντας με το σύρμα.
Αμέσως μετά, προσθέτουμε πάλι όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά.