Γαλλικές Tρούφες Σοκολάτας

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 19

No votes so far! Be the first to rate this post.

 

Υλικά

 

  • 375 γρ. Bitter σοκολάτα 55-57% κακάο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 30 γρ. μέλι
  • 25 ml κονιάκ
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 150 γρ. κακάο

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και το μέλι και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάς. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το κονιάκ το προσθέτουμε στη γκανάς και ανακατεύουμε μισό λεπτό μέχρι το μείγμα μας να ξαναγίνει ομοιογενές.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα πυρέξ, αδειάζουμε μέσα τη γκανάς, το καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται πάνω στη γκανάς και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.

Κοσκινίζουμε το κακάο και την άχνη σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.

Βγάζουμε τη γκανάς από το ψυγείο και την τοποθετούμε σε μια επιφάνεια κοπής. Κόβουμε με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε κυβάκια τρούφας και τα ρίχνουμε αμέσως μέσα στο κακάο. Έπειτα, τα τινάζουμε ελαφρώς με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε στο σκεύος που επιθυμούμε.

Διατηρούμε τις τρούφες σε πολύ καλά κλεισμένο μπολ στο ψυγείο για να μην πάρουν υγρασία

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 19

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση