Γιαουρτογλυκό σε 5 λεπτά

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά

  • 200 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος Lurpak
  • 200 γρ. γιαούρτι Arla Protein
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλας χωρίς ζάχαρη
  • Φρέσκες φράουλες για το γαρνίρισμα

 

Εκτέλεση
Σε ένα μούλτι τρίβουμε τα μπισκότα μας μέχρι να γίνουν σκόνη και αμέσως μετά τα
αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Έπειτα, σε ένα μπρίκι, λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και περιχύνουμε τα μπισκότα, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές
μείγμα.

Όταν τα μπισκότα μας είναι έτοιμα, παίρνουμε ένα πιάτο, στρώνουμε αντικολλητικό
χαρτί, τοποθετούμε πάνω ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκατοστών και αδειάζουμε μέσα το μείγμα
με τα μπισκότο.

Έπειτα, το απλώνουμε παντού και με ένα ποτήρι με ίσιο πάτο πιέζουμε το μπισκότο ώστε να γίνει μία ομοιόμορφη βάση και περιμετρικά να δημιουργηθεί ένα τοίχος
από το μπισκότο.

Αφού το μπισκότο μας πάρει τη φόρμα που θέλουμε στο τσέρκι, τοποθετούμε στην κατάψυξη για λίγο να παγώσει.

Αμέσως μετά, σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε 500 ml νερό και αφού βράσει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του ζελέ. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί το μείγμα.

Στην συνέχεια, σε ένα μπολ, βάζουμε το γιαούρτι και 200 ml από το ζεστό μείγμα του ζελέ και
ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί εντελώς το γιαούρτι.

Έπειτα, βγάζουμε την φωλιά μπισκότου από τη κατάψυξη, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του γιαουρτιού και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να σφίξει το μείγμα μας.

Αφού σφίξει, αδειάζουμε από επάνω το υπόλοιπο ζελέ και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3
ώρες.

Τέλος γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση