Γιαουρτόπιτα με Σοκολάτα

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά 

  • 125 γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
  • 60 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεσαία αυγά
  • 320 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε την κουβερτούρα μας μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ, μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή γκανάζ.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, την ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κορν φλάουρ και το ξύσμα.
Τέλος, προσθέτουμε την γκανάζ μας και ανακατεύουμε μια τελευταία φορά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Αδειάζουμε σε ταψάκι 25×35 περίπου, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 35 λεπτά.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση