Υλικά
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 μεσαία αυγά
- 60 ml ελαιόλαδο
- 170 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ. καρύδια τριμμένα
- 150 γρ. mozzarella Arla
- 100 γρ. μπλε τυρί Castello
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το ταψί
- Λίγο Lurpak
- Λίγο σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με ένα σύρμα το γιαούρτι, τα αυγά και το ελαιόλαδο.
Συνεχίζουμε, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το γάλα.
Αμέσως μετά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το αλεύρι και τέλος τα καρύδια, την Mozzarella και το μπλε τυρί, που έχουμε σπάσει σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά με μια μαρίζ και αδειάζουμε το μείγμα μας σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με σιμιγδάλι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170-180 βαθμούς, στον αέρα για περίπου 30 λεπτά.
Τέλεια πίτα!Χρόνια πολλά και πάντα τέτοια!!!Μυρτώ Αναγνωστοπουλου