Γλυκιά Πίτσα Light

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Υλικά για το ζυμάρι

  • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο ΙΟΝ
  • 40 γρ. μέλι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 240 ml. χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για επικάλυψη

  • ΙΟΝ NUCREMA 30% λιγότερη ζάχαρη
  • Φρούτα
  • Ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό, το μέλι, την μαγιά και 2-3 κ.σ αλεύρι.

Έπειτα, τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε να δουλέψει η μαγιά.

Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και ανακατεύουμε με το χέρι αυτή τη φορά, μέχρι να γίνει ένα σφιχτό ζυμαράκι.

Αμέσως μετά, καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μισή ώρα.

Αφού φουσκώσει το ζυμάρι μας, το κόβουμε σε 2 ίσα μέρη και ανοίγουμε με τα χέρια μας το κάθε ζυμάρι σε στρογγυλό σχήμα στο μέγεθος και στο πάχος που επιθυμούμε.

Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε ταψί που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 220 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 10 λεπτά (μπορούμε αν θέλουμε να ψήσουμε και τα δυο ζυμάρια μας, ταυτόχρονα, σε ξεχωριστά
βέβαια ταψιά).

Όταν η βάση της πίτσας μας ψηθεί και ενώ είναι ακόμα ζεστή, απλώνουμε
από πάνω την NUCREMA και γαρνίρουμε με ό,τι υλικό επιθυμούμε.

Βαθμολογήστε τη συνταγή

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

No comments yet.

Αφήστε μια απάντηση